Chirurgie ORL

Otorinolaringologia se ocupă cu diagnosticul şi tratarea unor afecţiuni ale nasului şi sinusurilor paranazale, gâtului şi urechilor.

Chirurgia nasului şi sinusurilor paranazale se ocupă cu corectarea diferitelor cauze de obstrucţie nazală (deviaţii de sept, rinite hipertrofice, polipoza nazală etc.) sau a anumitor afecţiuni inflamator-infecţioase rino-sinusale (rinosinuzite cronice polipoase sau supurate). Chirurgia endoscopică rinosinusală este metoda chirurgicală minim invazivă practicată în Centrul "Victor Babeş" ce permite o reintegrare socio-profesională rapidă, cu suferinţe minime pentru pacient.

Chirurgia gîtului cuprinde tratarea unor afecţiuni cronice ale structurilor amigdaliene (amigdalite cronice, hipertrofia vegetaţiilor adenoide sau a polipilor copilăriei), sforăitului sau oprirea respiraţiei în timpul somnului, tulburări ale vocii (răguşeli cauzate de noduli sau polipi sau alte formaţiuni tumorale situate la nivelul corzilor vocale). În acest sens, microchirurgia laringiană efectuată sub control endoscopic sau microscopic permite o mare acurateţe a gesturilor chirurgicale, cu traume minime pentru pacient.

Chirurgia urechii, efectuată sub control otomicroscopic, este de obicei folosită pentru a corecta anumite cauze care determină pierderea auzului (otite medii seroase sau sero-mucoase).


Atentionare !

În acest moment Centrul nostru nu oferă servicii de Chirurgie ORL.