Ortodonţie şi estetică dento-facială, Clinica Dr. Anca Oltean

Ortodonţia modernă înseamnă tratamentul complex al anomaliilor dento-maxilare, prin care sunt vizate alinierea dinţilor pentru obţinerea unei muşcături (ocluzii) funcţionale, dar şi îmbunătăţirea esteticii faciale.

Estetica dento-facială constituie un aspect foarte important al vieţii sociale, fiind în strânsă legătură cu percepţia stimei de sine. Dinţii şi oasele maxilare constituie ţesutul de suport al părţilor moi faciale (buze, obraji). Odată ce modificăm poziţia dinţilor, influenţăm aspectul facial al zâmbetului, profilului şi buzelor. Un zâmbet armonios conferă încredere în sine şi degajă un aspect pozitiv în relaţiile interumane.

Influenţa mijloacelor moderne de analiză computerizată ne permite să individualizăm mult mai rapid tratamentul ortodontic, dar şi să previzualizăm rezultatele acestuia.

În cadrul tratamentului ortodontic, aparatele dentare sunt mijloace, instrumente, prin care medicul dirijează deplasările dentare, obţinând astfel armonia zâmbetului.

Fiecare aparat este special conceput pentru fiecare pacient în funcţie de vârstă : copii, adolescenţi şi adulţi şi particularităţile şi complexitatea anomaliei dento-maxilare. De aceea, colaborăm cu laboratoare super-specializate din ţară şi străinătate, pentru a realiza aparate dentare moderne, eficiente şi uşor de purtat.

  • Aparate dentare la copii : mobile, funcţionale
  • Aparate dentare la adolescenţi : aparate fixe cu bracketuri metalice, ceramice sau safir
  • Aparate dentare la adulţi : aparate fixe linguale

Clinica de Ortodonţie şi estetică dentofacială Dr. Anca Oltean aduce o gamă de servicii şi metode moderne de corectare a malocluziilor dentare, bazate pe o experienţă profesională de lungă durată, dar şi o pregătire post-academică în ţară şi în străinătate, pentru a fi în permanenţă la curent cu toate noutăţile în domeniu.

Pentru serviciile stomatologice în Clinica Dr. Anca Oltean aflată în incinta Centrului, vă rugăm să contactaţi specialiştii la telefon 0723 50 12 02 sau e-mail ortodontie@gmail.com.


Medicii Clinicii Dr. Anca Oltean, specialitatea Ortodonţie

Nume medic şi grad profesional
Dr. Anca Oltean, medic primar Ortodonţie

Servicii de Ortodonţie şi preţurile lor.

Serviciul medical Preţ
Consultaţie primară 100 lei
Amprente dentare şi modele de studiu 60 lei
Interpretare radiografii şi plan de tratament 100 lei

Diagnostic, plan de tratament, previzualizarea rezultatului final

Pentru a putea efectua un tratament ortodontic cu rezultate predictibile sunt necesare câteva etape preliminare.

  • Consultaţia primară permite examinarea clinică a arcadelor dento-alveolare şi a ocluziei (a muşcăturii). Se fac fotografii dentare şi faciale pentru a evalua simetria feţei, etajele faciale, zona estetică a zâmbetului şi a buzelor, încadrarea lor în armonia facială.
  • Amprentele arcadelor dento-alveolare pentru realizarea modelelor de studiu din gips sunt absolut necesare pentru a stabili un diagnostic corect. Aceste modele de studiu vor servi la evaluarea rapoartelor dentare, la măsurarea spaţiului necesar alinierii dinţilor.
  • Totodată, sunt necesare radiografii ale dinţilor şi oaselor maxilare realizate în centre specializate de radiologie. Ele vor fi, de asemenea, analizate şi, în urma măsurătorilor, se va individualiza planul de tratament.
  • Consultaţia secundară este etapa în care se explică planul de tratament elaborat, individualizarea tipului de aparat dentar ce va fi folosit, estimarea timpului de tratament şi calcularea costurilor întregului tratament.

În cazul aparatelor linguale se poate face şi previzualizarea rezultatelor finale ale tratamentului în urma scanării modelelor de studiu şi a set-up-ului virtual (adică deplasarea virtuală a dinţilor până la poziţia ideală).