Analize de laborator

Test detecţie calitativă antigen SARS-COV-2
În Centrul nostru se fac programări pentru test detecţie calitativă antigen SARS-COV-2, după cum urmează :

  • luni, miercuri şi vineri, între 12:00 – 14:00, în limita a 15 locuri
  • marţi şi joi, între 08:00 – 10:00, în limita a 15 locuri

Pentru programare vă rugăm să contaţi telefonic Centrul la numărul 021 317.95.03.


Testare pentru SARS-COV-2

În Centrul nostru se efectuează teste PCR pentru depistarea virusului SARS-COV-2. Testele se fac la cerere, cu programare.
Pentru programare vă rugăm să trimiteţi un e-mail pe adresa : tatiana.dejoianu[at]cdt-babes.ro, cu date de contact şi cu indicarea motivelor pentru care solicitaţi testarea, sau telefonic : 021 317.95.03.

ATENTIE ! Testarea NU se face persoanelor cu simptome specifice sau aflate în izolare. Acestea trebuie să se adreseze, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică sau sunând la 112, spitalelor desemnate, în vederea diagnosticului, investigaţiilor de specialitate, tratamentului.


Atentionare !

În această perioadă, termenele de eliberare a rezultatelor analizelor de laborator pot suferi modificări.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail : centru@cdt-babes.ro sau telefon : 021 317 95 03.


Atentionare !

Programul de eliberare a rezultatelor analizelor uzuale de laborator (hematologie, biochimie) :

  • pentru analizele recoltate până în ora 14:00 = rezultate în aceeaşi zi, după ora 18:00
  • pentru analizele recoltate după ora 14:00 = rezultate a doua zi, după ora 10:00
  • pentru analizele recoltate vineri după ora 14:00 sau în week-end = rezultate luni, după ora 16:00

Consultaţia medicală are două părţi principale : anamneza (discuţia cu pacientul) şi examinarea clinică. După ce acestea au fost făcute, dacă este nevoie, se completează cu analize de laborator sau investigaţii paraclinice.
Analizele medicale de laborator sunt ansamblul de procedee, mai mult sau mai puţin complexe, care furnizează informaţii asupra aspectului şi funcţionalităţii diferitelor organe şi compartimente ale organismului cât şi asupra gradului de sănătate şi boală care afectează organismul în cauză.
Analizele de laborator ajută la clarificarea diagnosticului.

Laboratorul de analize medicale al Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament "Victor Babeş" dispune de condiţii optime pentru executarea analizelor de laborator, întrunind totodată toate condiţiile de igienă şi dotare impuse de legislaţia din domeniu.

Laboratorul de analize medicale al Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament "Victor Babeş" execută o gamă completă de investigaţii paraclinice în următoarele specialităţi:Atentionare !

Începând cu data de 01 Iunie 2015, se modifică programul Laboratorului, în cadrul contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate după cum urmează : va fi doar de luni până vineri, fără sâmbătă, duminică şi sărbători legale.

Atentionare !

În atenţia beneficiarilor de servicii CAS :
În scopul optimizării activităţii de recoltare pentru analize decontate C.A.S.M.B., începând cu luna Martie 2017, pentru recoltări se fac programări ca pentru oricare alt serviciu medical. Programările se fac telefonic la numărul 021 317.95.03.
NU vom onora pe loc solicitările pacienţilor care se prezintă fără programare.
Înregistrarea biletelor se va face în limita sumei alocate de C.N.A.S.