Servicii medicale pe specialitati Kinetoterapie - Gimnastica medicala de recuperare

Kinetoterapie - Gimnastica medicala de recuperare

Kinetoterapie (sau Kinetologie medicala) este stiinta care studiaza mecanismele articulare si neuromusculare care asigura omului activitatile motrice normale.
Kinetoterapia se defineste ca terapie prin miscare efectuata prin programe speciale de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse afectiuni.

Programele de kinetoterapie sunt special concepute tinand cont de constitutia pacientului, varsta, afectiunea pe care o are, tipul de activitate pe care il desfasoara, stadiul de evolutie a bolii, existenta altor afectiuni.

In cadrul programelor de kinetoterapie - gimnastica medicala de recuperare - fiecare pacient beneficiaza individual de supraveghere de specialitate din partea unui kinetoterapeut.

Kinetoterapia pentru copii este destinata atat bebelusilor, copiilor de varsta prescolara cat si copiilor de varsta scolara. Programele de kinetoterapie pentru copii se efectueaza numai in urma unui diagnostic pus de medicul specialist neurolog, pediatru sau ortoped. Desfasurarea acestor programe individualizate este monitorizata indeaproape si permanent de specialistii nostri kinetoterapeuti.

Din punctul de vedere al patologiei, prin kinetoterapie pentru copii, pot fi tratate :

  • afectiuni ortopedice - picior talus valgus (tal valg), picior varus equin (var equin)
  • deviatii ale coloanei - cifoze, scolioze, lordoze, cifoscolioze
  • afectiuni neurologice - paralizii cerebrale infantile, intarzieri in dezvoltarea neuro-motorie, accidente vasculare cerebrale


In acest moment, Clinica noastra nu ofera servicii de Kinetoterapie si Gimnastica medicala de recuperare


Articole medicale :