Noutati medicale FibroTest ® & FibroMax ®

FibroTest - ActiTest & FibroMax

FibroTest ® (marca inregistrata BioPredictive - Franta) este un test special, conceput pentru a putea inlocui, in anumite cazuri, punctia-biopsie hepatica, o manevra invaziva, dureroasa.

FibroTest - ActiTest - reflecta stadiile fibrozei si gradul procesului necro-inflamator, confom unui sistem international numit METAVIR, care permite interpretarea rezultatelor intr-un mod simplu si universal.

FibroMax (marca inregistrata BioPredictive - Franta) ofera informatii referitoare la diagnosticul fibrozei hepatice, diagnosticul procesului necroinflamator al ficatului, diagnosticul steatozei hepatice, diagnosticul steatohepatitei alcoolice la pacientii cu etilism cronic, diagnosticul steatohepatitei non-alcoolice la pacientii cu obezitate, rezistenta la insulina, hiperlipidemie, diabet.

O simpla prelevare de sange permite determinarea la timp a stadiului fibrozei, controlul evolutiei fibrozei hepatice pe tot parcursul tratamentului, precum si urmarirea procesului necro-inflamator.

Testele BioPredictive fac posibila obtinerea unei evaluari corecte a fibrozei, steatozei si a modificarilor necro-inflamatorii ale ficatului, realizata in toate stadiile si fara a fi influentata de localizarea prelevarii. Acesta este motivul pentru care eroriile de analiza aparute ca urmare a localizarii, posibile in cazul unei biopsii, sunt imposibile in cazul testelor BioPredictive.

Rezultatele testelor sunt obtinute cu ajutorul unui algoritm, pe baza unor biomarkeri specifici ai sangelui, varstei, sexului, greutatii si inaltimii pacientului.

(informatii furnizate de Sodimed / BioPredictive)

Pentru un diagnostic precis se recomanda si efectuarea testului FibroScan.