Servicii medicale pe specialitati Boli infectioase si tropicale

Boli infectioase si tropicale

Boli infectioase si tropicale este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor infectioase umane cauzate de bacterii, virusuri, fungi, protozoare sau paraziti (laborator : Bacteriologie & Serologie antibacteriana; Micologie; Parazitologie si Serologie antiparazitara; Virusologie si Serologie antivirala).

Bolile infectioase sunt considerate ca "boli contagioase" datorita posibilitatii transmiterii lor de la o persoana la alta. Transmiterea unei boli infectioase se poate face pe diferite cai : prin contact fizic cu o persoana infectata, prin lichide, alimente, secretii corporale, obiecte contaminate, prin inhalare (prin aer) sau prin transmitere de la animale.

Serviciile medicale din cadrul specialitatii Boli infectioase si tropicale includ si consiliere privind vaccinarile necesare la efectuarea de calatorii in strainatate si preventia unor boli infectioase legate de calatorie (intepaturi de insecte - exemplu : malaria, boli cu transmitere sexuala, etc).

  • Medici
  • Servicii medicale si preturi
Prof. Dr. Calistru Petre Iacob
Prof. Dr. Petre Calistru
Presendinte F.V.B
Medic primar Boli infectioase
Competenţă Boli tropicale
Doctor in stiinte medicale
Dr. Gherlan George Sebastian
Dr. George Sebastian Gherlan
Medic primar Boli infectioase
Doctor in stiinte medicale
Şef de lucrări
Dr. Neata Madalina
Dr. Mădălina Neaţă
Medic specialist Boli infectioase
Dr. Anemona Dădălău
Medic specialist Boli infectioase
  Lei
Consultatie de specialitate 300
Consultatie de specialitate Prof. Dr. 500
Consultatie de control (in 30 de zile de la consultatia initiala) 100
Punctie biopsie hepatica (nu include spitalizare, alte analize) 500
FibroTest - ActiTest (info : FibroTest) 500
Fibromax 700

Studiu clinic - tratamentul infectiei cu virusul hepatitei B si D

Incepand cu luna Septembrie 2019, in Fundatia "Dr. Victor Babes" se desfasoara un studiu clinic avand ca obiect testarea eficientei si tolerabilitatii unui nou medicament destinat tratamentului infectiei cu virusul hepatitei B (VHB) si virusul hepatitei D (VHD).
Acest proiect se desfasoara concomitent si in alte centre medicale din Belgia, Bulgaria, Canada, Elvetia, Federatia Rusa, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Republica Moldova, Mongolia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Pakistan, Statele Unite ale Americii, Suedia, Taiwan, Turcia, Centrul nostru alaturandu-se astfel unui efort international pentru identificarea de noi medicamente pentru tratamentul infectiei cu virusul hepatitic B si D.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa luati legatura cu dr. Gherlan George Sebastian prin e-mail la adresa george.gherlan@umfcd.ro.


Articole medicale


Va invitam sa vizitati cabinetul de boli infectioase, in cadrul turului virtual al Clinicii "Victor Babes".