Oncologie

Oncologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea, tratamentul si prevenirea bolii canceroase umane.

Consultatia oncologica poate sugera boala maligna (anumite modificari din istoricul si examinarea fizica a pacientului) iar analizele de laborator (Markeri tumorali) si imagistica (mamografie, ecografie, CT, RMN, endoscopie) pot aduce informatii suplimentare privind prezenta procesului neoplazic.

Dovedirea histologica a malignitatii (Histologie si Citologie) trebuie obtinuta inainte de stadializare si terapie. Extensia bolii este importanta pentru planificarea tipului de terapie : chirurgie, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie sau o combinatie a acestora. Chimioterapia adjuvanta este un tratament destinat eradicarii micrometastazelor, prevenirii bolii clinice metastatice si imbunatatirii supravietuirii.

Programele de screening oncologic din cadrul Centrului Medical de Diagnosic si Tratament "Dr. Victor Babes" sunt focalizate pe screeningul cancerului mamar si cervical, afectiunile neoplazice cele mai frecvente in cadrul populatiei feminine.

  • Medici
  • Servicii medicale
Dr. Fostea Raluca Maria
Dr. Raluca Maria Fostea
Medic specialist Oncologie medicala
Dr. Teodorescu Albu Mihaela
Dr. Mihaela Teodorescu (Albu)
Medic specialist Oncologie medicala
Prof. Dr. Balanescu Ion
Prof. Dr. Ion Bălănescu
Medic primar oncologie generala, ginecologie oncologica si chimioterapie
Medic titular al Academiei de Stiinte Medicale
 Lei
Consultatie de specialitate200
Punctie biopsie mamara600

Articole medicale :